Elämäni Kissat

Tämä sivu esittelee kissamme ja kissat joita olin ajatellut käyttää tai olen käyttänyt kasvatuksessa.  Pentueet sivulla on kaikki Clover-Club pennut esiteltyinä. Suurin osa  kissoista/pennuista on sateenkaarisillalla.
Viimeiseksi kissaksemme jäi oma kasvattini Ilta Tähti (kuva oik.) joka kesällä 2015 jätti suuren aukon sydämeeni. Viimeinenkin tassuttelija oli poissa, tähtenä taivaalla.

Tervetuloa toivottaa Kissala

Clover-Club

Kissoja meillä on ollut vuodesta 1994 vuoteen 2015 Kasvatin pienimuotoisesti persialais- ja ecotickissoja. Vuonna 1996 syntyi ensimmäinen Clover-Club pentue. Näyttelyt tulivat hyvinkin vuonna 1996 mukaan ja niistä tulikin harrastus joka vei mukanaan enemmän kuin kasvatus.

Clover-Club Evening Star, Iltatähti

Synt. 28.12.1993-2012, pitkäkarvainen kotikissa väriltään shaded silver

Ensimmäinen kissamme, Kidi Kolli saapui kotiimme 1994 keväällä 10 viikon ikäisenä, nykyään kissan pennun luovutusikä on 14 viikkoa. Siitä se kissaharrastus sitten alkoi ja vei seuraavat 20 vuotta erinäisissä toimenkuvissa. Kasvatus ikään kuin loppui itsestään, näyttelyt jäivät myöhemmin, sitten jäikin vain yhdistystoiminta. Yhdistystoiminta jäi lopullisesti sairastettuani rintasyövän, ja huomattuani että aika on ajanut ohitse koska en enää aktiivisesti käynyt näyttelyissä enkä kasvattanut. Harrastukseni aikana olen toiminut monissa luottamustehtävissä sekä ollut järjestämässä erilaisia tapahtumia ja kampanjoita, kissan arvostuksen parantamiseksi.  Elämä kissojen kanssa on antanut todella paljon. Vielä ”vanhoilla” päivilläni menin takaisin yhdistystoimintaan auttamaan Satakissaa, koska olin yksi sen perustajajäsenistä. Ikävä kyllä toiminta ei ollut mitenkään entisellään eikä kehittynyt parempaan suuntaan….
Ne seitsemän kissaa jotka kotona ovat asustaneet ovat antaneet niin hyvä muistoja että niiden muistojen kanssa on hyvä jatkaa elämää.

Kidi Kolli oikealla oli rekistereimätön persialainen, siihen aikaan sai vielä rekisteröidä osan pentueesta, tätä ei rekisteröity sen vuoksi koska hänellä oli koukku hännän päässä. 
Kidi Kolli oli hyvin arka tullessaan meille. Turkinhoito luonnistui kyllä hyvin, mutta pesut ei. Onneksi hänellä oli sen laatuinen turkki joka ei tuota pesua pahemmin tarvinnut. Mökillä tarhassa hän oli kova poika ottamaan päästäisiä kiinni, koukkasi tassullaan ja heitti ne tarhaan.

Kidi Kolli

Mount Badger Perdita, Siri. Persialainen, Golden Shaded väriltään. Syntyi 20.4.1994-2012 sukutaulu
Omistaja Teuvo Luoma
Siri tuli meille melkein Kidi Kollin olessa vajaanvuoden ikäinen. Siri oli aivan ihana kissa upean värisillä silmillään. Sirille saatiin mieheksi ihana Vanilla-Star Golden Rikhard, ja niin syntyi ensimmäinen Clover-Club pentue. Goldenit olivat tuolloin todella harvinaisia ja niin ne ovat yhä edelleen. 
Onnettomien tapausten seurauksena Siri ei voinut enää hyväksyä meille tullut kolli poikaa ja tämän tapahtuman seurauksena myös Kidi Kolli pelkäsi Siriä. joten hänelle haettiin uusi koti ja se löytyi naapuri kaupungista Raumalta. Siellä Siri sai Luoman perheessä elää elämäänsä onnellisena.

CH Mount Badger Exotic Ultra, Ultra Ulla. Mustasavu Exotic. Synt. 5.4.1995-2013 Mustasavu exotic sukutaulu
Ultra Ulla on ollut koko ikänsä todela nimensä veroinen. Tomera täti jota vain harva uskalsi pidellä. Näyttelyissä kävimme juuri tuohon titteliin asti. Kaksi ihanaa pentuetta Ultra Ulla ja Ali Baba saivat aikaiseksi. Toisessa 5 ja toinen ns. vahinkopentue mitä ei ollut tarkoitus tehdä sai alkunsa SUROK:in Porin näyttelyn aikaan kun siellä tuli hommailtua, ja huom. edelliset pennut eivät olleet vielä kotoa edes lähteneet kun nämä kaksi uusivat valansa, pentuja syntyikin sitten kahdeksan. Ultra Ulla oli ihan kiva kissa loppuun saakka, vaikka olikin tuima niin ei koskaan raapaissut lastenlapsiamme. Kissanpentuihin hän suhtautui kauhulla vaikka omat pentunsa hoisi todella hyvin.

EC Alakouhinpuiston Ali Baba, ”Ali Baba” Synt. 7.3.1996-2011
Ruskeatabby persialainen sukutaulu
Ali Babaa ei voinut sanoa järjen jättiläiseksi, mutta niin pehmo luonteeltaan kun vain voi kissa olla.
Ali Baban kanssa tuli kuljettua myös näyttelyissä ja todella kiva reissukaveri hän olikin.
Kotioloissa Ali Baba oli Ilta tähden bestis ja myös Ciccoliinan kaveri.
Laumassa hän oli kyllä se viimeinen. Lasten kanssa hän tuli hyvin juttuun. Iso kissa isolla sydämellä varustettuna. Ali Baba oli kookas ja sanoimmekin että hän oli pienenä pudonnut ad pataan. 

Vasemmalla Ali Baba ja Ilta Tähti yllä Kidi Kolli ja Ali Baba mökin ulkotarhassa. Kidi Kolli Rakasti olla ulkotarhassa joskus saattoi jopa olla ensimmäisen yön siellä mökille tullessamme. Ali Baballe riitti parin tunnin oleskelu.

Ingalinan Lifelong Delight,”Satu Namu” Synt. 23.6.1996-2006
Kilpikonna persialainen sukutaulu

Satu Namu kissa josta jouduimme luopumaan aivan liian varhain 12-vuotiaana. Tieto tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tässä kissassa tiivistyi lempeys, rakkaus, tuittupäisyys,
jääräpäisyys ja kiltteys. Niin se vain menee että toiset persoonat nousee toisten yli niissä on sitä jotain. Ilta Tähti ja Satu Namu ovat sitä minulle. Ilman kyyneleitä ei aina muistoista selviä vaikka tämän kuningattaren poismenosta on jo vuosia aikaa.

Satu Namu tykkäsi mökkeilystä niin kuin kaikki meidän kissat. Mökillä hän ei ollut tarhassa ollenkaan mutta ulkoili valvotusti, pääsääntöisesti oleskeli terassilla. Kerran yksi fasaani pelotti hänet pahemman kerran kovalla huudollaan, kun Satu Namu ajatteli ottaa linnusta paistin itselleen. Silloin fasaani kiekaiswi ja Satu Namu juoksi suoraan päin syreeni aitaa. Satu Namu tuli meille vasta puolen vuoden ikäisenä, hän ei ollut koskaan toisten kissojen kaveri. 

Clover-Club Ciccoliina, ”Ciccoliina”  Synt. 31.3.1998-2013
Hopeatabby exotic sukutaulu
Ciccoliina oli C-pentueen aroin pentu ja varmaan kaikista pennuista joita meillä on ollut. Josta syystä hän kotiin jäikin.
Tästä kissasta aikaa myöten kasvoi mitä ihanin seuralainen varsinkin isännän kanssahe tulivat hyvin juttuun.

Clover-Club Evening Star, ”Ilta Tähti” Synt. 11.11.2000-2015
Mustasavu persialainen sukutaulu

Ilta Tähti <3 Viimoinen seitsemän kissan laumastamme. Mitä enemmän tälle ladylle tuli ikää sitä rakkaampi, vaativampi ja fiksumpi hänestä tuli. aamuisin hän odotti boutiquen avaamista eli kampaustuokiota eteisen matolla.
Huusi ruokaa vaativasti, totteli kun koira, kun ulkoili ja oli aika tulla sisälle. Nukkui vieressäni, istui sylissä ja välillä oltiin vain tassu vasten tassua. Ilta Tähti hurmasi kaikki vieraat olemuksellaan, lapsista hän ei kylläkään pitänyt mutta
sieti pakon edessä. Ilta Tähti sai elää loppu elämänsä meidän ainoana lemmikkinä. Sanomattakin on selvää että tätä Tähti tyttöä on enemmän kuin ikävä.
Tämän myötä voi vain todeta kuinka paljon niin kauniita, hauskoja ja rakkaita muistoja koko
21-vuotinen kissatalous pitää sisällään, olen onnellinen tästä kokemuksesta. Vielä tulee päivä jolloin voin tätä sivua katsoa ilman kyyneleitä, mutta siihen taitaa mennä tovi.

EC Siriuksen Merlin, DSM ”Zimi” Synt. 27.11.2000-2014
Vuoden Nuori 2001!!
Vuoden Kissa 2002!!!

Hopeatiikeri persialainen
Kasvattajat Satu Hämäläinen & Marika Nyström
DNA PKD Neg
sukutaulu

Zimi Simpuran hieno kissa. Ujo ja ah niin rakastettava mamman poika.
Rakasti sylissä olemista. Kellahti hetimiten lattialle maitipuoli ylös päin kun sanoi rakas rakas.
Tiesi tasan tarkkaan koska kylään tuli ihminen, jolla voisi olla jotain tyttöystäviä tarjolla.
Lapsia ja lapsenlapsia Zimillä on muutama. Lenni mm. on Zimin lapsenlapsi ja Ronja puolestaan lapsenlapsenlapsi. Ja näiden lasten sukutaulusta löytyy myös Ultra Ulla ja Ali Baba.
Vuonna 2008 Zimille koitti kastraattikollin leppoisa elämä. Zimi Simpura oli aivan ihana kissa, niin kuin tämä koko katraamme on ollut. Ukko niinkuin Satu häntä monesti kutsui sai elää hyvän elämän ja antoi myös paljon hyvää meille olemassa olollaan. 

 Ja niitä monia näyttelyreissuja joita me yhdessä teimme, niitä kelpaa muistella. Yllä kuva PIROK:in näyttelystä jossa voitimme oman sarjamme paras kolme sukupolvea. Zimi, Piipa ja Lenni.

Tästä kissasta ei voi sanoa muuta kuin upea kissa ja luonne oli myös mitä mahtavin. Loppuaikoina elivät Ilta Tähden kanssa kaksistaan meidän kanssa. Zimi yritti ehkä leikkiä Ilta Tähden kanssa joka ei tykännyt siitä yhtään. 

Sijoitus- kasvatusKissat

IC Clover-Club Baffling Girl, ”Essi” 09.11.1997-2012
hopeatabby exotic naaras. Emo Clover-Club D ja E pennuille
 Sukutaulu
Essi on syntynyt BumtsiBum ohjelman aikoihin ja sen mukaan häntä kotona ennen sijoituskotiin lähtöä kusuttiin. En tiedä oliko nimi enne, mutta Essi kyllä pyöräytti Taavin kanssa sellaiset pentueet että oksat pois. Terveitä kauniita hipsuja. Essi saikin DM tittelin ja on varmaan Suomen toinen exo joka tämän tittelin on ansainnut. Tuohon aikaan hopea väri antoi lisä arvostuksen, koska hopeat olivat tuolloin tyypissä jäljessä muihin väreihin. Essi eli onnellisen elämän sijoituskodissa veljeni ja hänen vaimonsa kanssa. Essin yksi tytär jäi myös sijoitukseen äitinsä seuraksi.

GIP&EC Clover-Club DelightFulSmoke ”Neea”, 14.11.1999-2009 Mustasavu exotic naaras 
Sukutaulu G-Pentueen ja H-Pentueen emo 10xNOM 1xBIS
Neea on oman kasvattini IC Clover-Club Baffling Girl, DM ”Essi” tytär. Essi oli sijoitettuna veljeni vaimolla Neea seurasi äitinsä jalanjälkiä.
Neealla tehtiin kaksi pentuetta EC Siriuksen Merlin, DSM ”Zimi” kanssa.
Neean kanssa tuli kierrettyä monen monituista näyttelyä ja niistä reissuista on mukavia muistoja.
Olisipa tuolloin ollut Facebookki niin olisi nuo kaikki reissut saanut muistoihin <3.

EC Clover-Club Deep into Heart ”Niisku”  14.11.1999-2013
Hopeatäplikäs exotic naaras Om. Sini Hirvonen
Sukutaulu F&I-Pentueen emo
BIS VOITTAJA
Niiskun kauneus sai monen päät kääntymään ja näyttelyissä hän pärjäsi hyvin. Luonteeltaan ja olemukseltaan Niisku tunsi arvonsa, mutta oli äärimmäisen kiltti ja hyväluontoinen kissa niin näyttelyssä kuin kotona.
Niin monet reissut reissasin Niiskun ja siskonsa Neean  kanssa ja aina he olivat yhtä helppoja käsitellä. Vaikka he eivät asustaneet samassa taloudessa niin aina he tulivat keskenään toimeen samassa huoneessa.

EC Siriuksen Exotic Åpelix Synt. 31.10.2004-2021 Hopeatäplikäs exotic  Kasvattajat: Satu Hämäläinen & Marika Nyström
Omistaja  Marika Koivunen-Anttila Sukutaulu
Lenni Lokinpoikanen pienestä miehestä kasvoi suuri uros. Lenni hankittiin Marikalle ja Lennin vaimoksi hankittiin Alma Virpin kanssa Virpin ja Janin kotiin. Tätä suhdetta ei tullut, Almasta tuli Virpin kissa ja Lenni hankki vaimonsa muualta. Jälkeläisiä Lennillä on muutama. Näin se luonto päätti ettei Clover-Club pentuja tehdä tällä yhdistelmällä.
Lennin ja Marikan kanssa tuli kierrettyä monta näyttelyä ja hauskaa oli yleensä aina. Lenni on jo kastraatti, ikääkin kun on jo 16 vuotta. Lenniä ja Marikaa nähdään silloin tällöin ja tänäpäivänä Lenni hoivaileekin perheen lapsia.

IP&CH Ormeryd’s Grace, Alma Synt. 11.12.2004-2019
Sinikilpikonnatabby persialainen Kasvattajat: Anna & Sigrid Lange, Sweden Omistaja Virpi Pelttari 
Alma on todella kaunis siis aivan mahdottoman kaunis ja olisikin ollut aina hyvä vastus kanssakilpailijoille, mutta Alma ei tykännyt näyttelyistä ollenkaan. Kotioloissa niin ihanasta
kissasta kehkeytyi sähinä mestari näyttelyissä. Vaikka olin täysin outo sain häntä kotona laittaa miten päin hyvänsä mutta näyttelyt oli stressiä kaikille ei auttanut oma mammakaan.
Almalle tuli virtsakiviä joiden yksi aiheuttaja on stressi ja sen koommin häntä ei näytelmiin ole viety.
Lennin kanssa ei lapsia tehty joten Alman omistajuus siirtyi kokonaisuudessaan Virpille.

IC Siriuksen Exotic Ronja
Synt. 19.4.2008 Mustasavu exotic Kasvattajat: Satu Hämäläinen & Marika Nyström
Omistaja Johanna Jaakonsaari DNA PKD Neg sukutaulu
Elämä päätti toisin ja Ronjasta ei koskaan tullut emoa Clover-Club pentueelle. Aika ei vain ollut oikea hipsuille.